Százszorszép Gyermekház

Orbán Hédi.jpgA Szegedi Százszorszép Gyermekház vezetőjeként sok éve foglakozom gyermekekkel. Munkatársaimmal közösen évek óta igyekszünk támogatni kicsik és nagyok, családok hasznos időtöltését. Pedagógusként, közművelődési szakemberként, és első sorban édesanyaként látom, hogy milyen felelősség van rajtunk, felnőtteken, hogy a jövő generációit megfelelő tudással és tapasztalattal vértezzük fel, amiben a megelőzésnek, a prevenciónak elsődleges szerepbe van. Mindennapi életünk, virtuális világaink ömlesztik ránk az információkat, melyek közt eligazodni - és nem eltévedni! - csak megfelelő ismeretekkel felvértezetten sikerülhet.

A veszélyek nagy részét ifjú korban könnyen elbagatellizáljuk. A kockázaton kívül maradni azonban nem lehet. A családok problémái miatt ráadásul egyre több gyerek tölti napjait valódi figyelem, igazi felügyelet és támasz nélkül.

Szülőként is elmondhatom, hogy sok olyan pillanat van, amikor nehéz elhinni, hogy a gyermekből egyszer olyan felnőtt lesz, aki tisztában van a renddel, a (jog)szabályokkal és összhangban tud élni másokkal. A fiatalok általában rosszul tűrik az utasításokat, a regulát, így a leghatásosabb talán, ha egyszerűen jó példát mutatunk. Példát mutatunk és a saját közegükben látjuk el őket a megfelelő információkkal. Ha ez a közeg az internet világa, akkor ott. Ezért is tatom jó gondolatnak ennek az oldalnak a létrehozását, hasznos és „fogyasztható” tartalommal való feltöltését. Jó kalandozást!

Orbán Hédi

Rendezvénynaptár

előző 2017. július következő
KeSzeCsüPénSzoVas
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Hírlevél

A PoliceMail a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendszeresen megjelenő információs hírlevele.
Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kapj friss információkat, értesülj a legújabb felhívásokról, hirdetményekről, melyek a biztonságodat védik.
Feliratkozom