112-es program


Tudja Ön, hogy hogyan kell helyesen használni

a 112-es segélyhívót?

 

…valószínűleg igen, de az is előfordulhat, hogy néhány fontos információ még hiányzik…

Engedje meg, hogy meghívjuk egy interaktív sajtótájékoztatóra az európai 112-es napon az ORFK és a CSMRFK közös szervezésében.

Szeged, 2020. február 11.

 

Az Európai Unió területén 1991 óta működik a 112-es segélyhívó szám, amely az Európa Tanács szándékai szerint az Unió polgárai számára minden tagállamban azonos elvek alapján biztosítja az egységes kapcsolatfelvétel lehetőségét a segítséget nyújtó készenléti szervekkel. A 112-es szám egész Európában, így Magyarországon is ingyenesen hívható vezetékes illetve mobiltelefonról. A beérkező segélyhívásokat országosan a Szombathelyi és a Miskolci Hívásfogadó Központ 112-es hívásfogadó operátorai kezelik.

Február 11. a 112-es egységes európai segélyhívó szám napja. 2009 óta az EENA (European Emergency Number Association) tagállamok egész Európában kampányokat és programokat szerveznek ezen a napon, hogy a telefonszám népszerűsítése érdekében felhívják az állampolgárok figyelmét a 112-es európai segélyhívószám létezésére, használatára.

 

2020. február 11-én a miskolci és szombathelyi hívásfogadó központok nyílt nappal várják az érdeklődőket, akik bepillantást nyerhetnek az ott dolgozók munkájába. Ebben az évben a rendezvény harmadik városaként Csongrád megye székhelye, Szeged is bekapcsolódik az országos programba.

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a 112 - Tudd, hogy segíthess! projekt kidolgozásában is szerepet vállaló készenléti szervek - a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete valamint a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete - ezen a napon a  112 - Hogy segíthessünk! elnevezésű programsorozattal csatlakozik az Országos Rendőr-főkapitányság által szervezett 112-es naphoz.

 

 

A rendezvény időpontja:

2020. február 11. 11 óra 2 perc


Helyszíne:

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság II. emeleti tanácsterme (6722 Szeged, Kossuth L. sgt. 22-24.)

 

A sajtótájékoztató menete:

  • Köszöntés, a résztvevők bemutatása
  • Dr. Rádi Norbert r. ezredes, megyei főkapitány-helyettes megnyitja a rendezvényt.
  • Dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes, az ORFK Ügyeleti Főosztálya vezetőjének tájékoztatása a 112-es egységes európai segélyhívó szám nemzetközi napjával kapcsolatban.
  • A „Tudástár” elektronikus változatának ünnepélyes nyilvánossá tétele a készenléti szervek vezetőinek jelenlétében.
  • Tájékoztatás a "112-es dal" elnevezésű új országos pályázatról, amelynek egyik alkotója a szegedi születésű Tandi Flóra, együttműködője pedig a nyertes pályázó lesz.
  • A Safer Internet Day (Biztonságosabb Internet Nap) alkalmából a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztály bemutatja 2020-as prevenciós naptárát. A nap szakmai hátteréről az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa ad tájékoztatást.
  • "KI TUDJA JOBBAN?” játékos vetélkedő díjakkal.
  • A rendezvény zárása

Rendezvénynaptár

09 Feb Biztonságos Internet Napja

A Safer Internet Day (Biztonságos Internet Napja) alkalmából több mint 100 országban a bűnmegelőzéssel foglalkozó szervezetek hívják fel a figyelmet az internethasználat előnyeire valamint veszélyeire.

24 Dec Karácsony

2020.12.24-25-26.

29 Nov Advent

2020.11.29-2020.12.23.

További események

Hírlevél feliratkozás

A PoliceMail a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság rendszeresen megjelenő információs hírlevele. Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kapj friss információkat, értesülj a legújabb felhívásokról, hirdetményekről, melyek a biztonságodat védik.Videótár


Facebook oldalunk