Célunk

A Belügyminisztérium 2011. végén különböző bűnmegelőzési projektek megvalósítására pályázatot hirdetett. A hirdetményre beérkezett pályaművek közt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság „Együtt a biztonságért” projektje is támogatást nyert, mintegy 3,5 millió Ft összegben. A pályázat a Csongrád Megyei Rendőr
-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, továbbá a rendőrkapitányságok, határrendészeti kirendeltségek szakmai elképzelése és igénye alapján valósul meg, öt városi önkormányzat - Szeged, Mórahalom, Hódmezővásárhely, Szentes, Kistelek - által nyújtott 1,2 millió forint önerő biztosításával, valamint az egyházak együttműködő támogatásával.

Az „Együtt a Biztonságért” program a megyében élő lakosok szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében közösségi programok, városi közbiztonsági napok, továbbképzések, elektronikus prevenciós tananyag készítésében, többnyelvű információs kiadványok szerkesztésében, interaktív web-felület létrehozásában, bűnmegelőzési kisfilm forgatásában realizálódott.

A szakmai anyag összeállításakor fő szempont volt az egymást támogató és kiegészítő együttműködés, széleskörű összefogás a lakosság minél teljesebb prevenciós megszólítása érdekében. Olyan program létrehozása volt a cél, amely a bűnmegelőzés komplex preventív feladatát a lakóközösségek napi ritmusához alkalmazkodva igyekszik megvalósítani. Ezért is kapott kiemelt hangsúlyt például a világháló adta lehetőségek alkalmazása, „a prevenció közvetlenül otthonokba” juttatása.

Összhangban azzal, hogy a 2012-es esztendő a gyermekbarát igazságszolgáltatás éve, a program kiemelt figyelmet fordít a fiatalok biztonságérzetének növelésére, az ezt segítő technikák elsajátítására, erősítésére. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság évek óta kiemelt figyelmet fordít a térségben élő fiatalok biztonságának megteremtésére. Biztonságos jövőt megalapozni olyan generációval lehet, amely kellő információval rendelkezik az őt körülvevő világról, megfelelő tárgyilagossággal tudja szemlélni azt, és el tudja helyezni benne önmagát. Ez egy olyan folyamat, melynek során számtalan pozitív és negatív impulzus éri a felnövekvő nemzedéket. Ezek feldolgozásában a családon, pedagóguson kívül fontos szerep hárul mindazokra, akik nevelő-oktató feladataikon keresztül kapcsolatba kerülnek e nemzedékkel. Az értük és érdekükben folytatott tevékenység csak széleskörű társadalmi összefogással lehet hatékony. A megelőzésben szerepet vállaló szakmai és civil szervezetek közös fellépése által válhat még komplexebbé a prevenció, amelynek fő feladata a bűnalkalmak csökkentése, a bűnözést előidéző okok hatásának mérséklése, a sértetté válás megelőzése, erősítve ezzel a jogkövető magatartás kultúrájának kialakítását, és az erőszakmentes elhárítási módszerek alkalmazását.

Napjainkban életünk fontos részét képezi a digitális tér, ahonnan nem lehet és nem is szabad senkit sem kizárni, azonban mindent el kell követni annak érdekében, hogy ebben a világban a lehető legnagyobb biztonságban legyünk, kihasználva minden általa nyújtott lehetőséget.

Ez a gondolat hozta létre a www.bulisbiztonság.hu honlapot, mely elsősorban a fiatalokhoz kíván szólni, azonban rajtuk keresztül családokhoz, tanárokhoz is szeretne eljutni. Az online technológia interaktív lehetőségeivel, különféle közösségi terekhez való kapcsolódásaival a cél az ismeretszerzés könnyedebb elsajátítása...

Rendezvénynaptár

előző 2017. július következő
KeSzeCsüPénSzoVas
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Hírlevél

A PoliceMail a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendszeresen megjelenő információs hírlevele.
Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kapj friss információkat, értesülj a legújabb felhívásokról, hirdetményekről, melyek a biztonságodat védik.
Feliratkozom