Bulizó fiataloknak

Elérkezett a már nagyon várt nyári vakáció ideje, s ez már többnyire a jól megérdemelt pihenésé. Élvezzétek gondtalanul, töltsétek tartalmasan és használjátok ki a vakáció, a jó idő nyújtotta lehetőségeket.

A nagyobb szabadság, a kalandok keresése azonban veszélyt is rejthet magában!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket ezekre a veszélyekre, hogy a szeptemberi iskolakezdésnél senkinek se kelljen kellemetlen élményekről beszámolnia régi vagy új osztálytársainak. Személyes biztonságotok érdekében fogadjátok meg tanácsainkat, hiszen a bűncselekmények nagy része megfelelő odafigyeléssel, elővigyázatossággal elkerülhető lenne.

"Alkalom szüli a tolvajt" hallhattátok szüleitektől, nagyszüleitektől. Ne hívjátok fel magatokra a figyelmet kihívó viselkedéssel, értékes tárgyaitokkal. (pl. mobiltelefon, műszaki cikkek, ékszerek) Sport, játék, kirándulás, strandolás közben is vigyázzatok értékeitekre.

Nyáron rendszerint megnövekszik az eltűnés miatt körözött fiatalok száma. Fontos lenne, hogy a szüleitekkel megbeszélt időpontokhoz tartsátok magatok, mindig tudjanak róla, hogy hol vagytok. A kalandvággyal kezdődő csavargásoknak gyakran bűncselekmény a vége, melynek egyaránt könnyen lehettek elkövetői, vagy áldozatai is.

A szabados élet, a "mindent ki kell próbálni" bevállalós magatartás könnyen vezethet el akár a kábítószerekig is. Ne feledjétek, szabadok csak úgy lehettek, ha nem vagytok a szer rabjai. Az egészségügyi veszélyeken túl, a törvény szigorával is számolnotok kell. Fontos, hogy tudjátok, hogy egy szer akkor is súlyosan károsíthatja egészségeteket, ha nem illegális.

Gondoljátok végig, hogy baj esetén kire számíthattok, kit kell értesítened, kitől várhatsz segítséget.

Szeretnénk, hogy valóban élvezzétek a vakációt, kívánunk nektek sok szép élményt, de problémamentes szünidőt. 

Rendezvénynaptár

előző 2017. július következő
KeSzeCsüPénSzoVas
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Hírlevél

A PoliceMail a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendszeresen megjelenő információs hírlevele.
Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kapj friss információkat, értesülj a legújabb felhívásokról, hirdetményekről, melyek a biztonságodat védik.
Feliratkozom