Kék Tér


A „Kék tér” a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság  alsó tagozatos tanítók számára összeállított bűn- és baleset-megelőzési prevenciós programja,  Lépésről lépésre a biztonságért 8 modulból álló komplex prevenciós projekt  legújabb eleme.

A korábban bevezetett modulok közül legszorosabban a 2015-ben elkészült,  az általános iskolák alsó tagozatos tanulóinak és pedagógusainak szóló prevenciós  munkafüzethez kapcsolódik - ez a „Zita, Miki és a két kutya kalandjai” elnevezésű kiadvány lett a Kék tér mintaprojekt szakmai alapja.   

Az előző tanévben bevezetett mintaprojekt egyedülálló módon támogatja az alsó tagozat harmadik - negyedik osztályában tanító pedagógusokat olyan alapvető bűn-, és baleset-megelőzési ismeretek, módszerek átadásában, amelyekkel az életkori sajátosságoknak megfelelően, játékos és szórakoztató módon lehet felkészíteni a gyerekeket az áldozattá, elkövetővé válás elkerüléseinek lehetőségeire.  A foglakozások témái: közlekedésbiztonság; káros szenvedélyek, veszélyes szerek; felelősségvállalás; konfliktus-erőszak-agresszió; a tévézés veszélyei; idegenek; vízbiztonság; vagyonvédelem; internethasználat; egyedül otthon.

A 2017/18. tanévben szeretnénk lehetővé tenni, hogy minél több Csongrád megyei iskola illetve pedagógus csatlakozhasson a programhoz. A jelentkező tanítók felkészítő képzésen vehetnek majd részt (az akkreditáció folyamatban van), ezután   rendőri szakmai támogatással egy-egy tanórába tudják beilleszti a program anyagában szereplő bűn- és baleset-megelőzési ismereteket (az órák tematikája összhangban van a NAT-tal).


Miért érdemes csatlakozni?

  • Olyan hasznos és naprakész információkat adhatnak át a gyermekeknek, melyekkel  azok biztonsága hosszú távon megalapozható;
  • a diákok játékos módon, szórakozva sajátíthatják el az alapvető bűn- és baleset-megelőzési ismereteket;
  • olyan tartalmakkal is találkozhatnak a program megismerése során, amely az Önök érdeklődését is felkelti;
  • csatlakozás esetén a képzés mellett biztosítjuk a menüpont további használatához szükséges kódot, amely segítségével letöltheti a program gyakorlati szempontú, gyerekeknek készült munkafüzetét, az órák óravázlatát, és a tanítók munkáját segítő technikai segédleteket (filmeket, szakmai háttéranyagokat, a Zsaru Sztori kommunikációt fejlesztő társasjáték részletes ismertetőjét...), és azt a lehetőséget, hogy egy speciális blogon keresztül azonnali választ kapjon a felmerülő kérdésekre;
  • az első 25 csatlakozó iskola/tanító megkapja a Kék Tár dobozt, amely tartalmaz minden fent említett segédanyagot, valamint a Zsaru Sztori társast, és a „Szimat a rendőrkutya” (a Fekete Péter kártyajáték szabályai alapján elkészített) prevenciós játékkártyát.
  • Amennyiben felkeltettük figyelmét, keressen meg bennünket a 06 62/562-410-es telefonszámon, vagy a barka@csongrad.police.hu e-mail címen.Várjuk jelentkezését!

Rendezvénynaptár

21 Mar A költészet világnapja

A költészet világnapja

15 Mar Az 1848-as forradalom ünnepe

Az 1848 március 15-i forradalom célja a Habsburg uralom megszüntetése, a függetlenség és az alkotmányos berendezkedés kivívása volt.

08 Mar Nemzetközi nőnap

Nemzetközi nőnap

További események

Hírlevél feliratkozás

A PoliceMail a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendszeresen megjelenő információs hírlevele. Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kapj friss információkat, értesülj a legújabb felhívásokról, hirdetményekről, melyek a biztonságodat védik.Videótár


Facebook oldalunk