Hogy segíthessünk!Tisztelt Hallgatók!

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a „112-és ami mögötte van” kurzust választó hallgatók tudásszintjének felmérését a www.redmenta.com oldalon megszerkesztett,  szabadon elérhető kérdéssor segítségével méri fel. A kérdések kitöltéséhez regisztráció szükséges, amely ingyenes, és gyorsan kivitelezhető az oldalon. A tesztlap összesen 33 db feleletválasztós kérdésből áll, melyek véletlenszerűen generálódnak. A tesztlap kitöltésére egy vizsganapon csak egyszer van lehetőség.

A december 08-ai teszt linkje: https://redmenta.com/?solve&ks_id=2143401007 112 – és ami mögötte van (Vizsgakérdések)

(A link megnyitható mobilkészülékről is.)  

A kitöltés megkezdésének legkorábbi időpontja:   2020.12.08. 14:00 óra

A kitöltés megkezdésének legkésőbbi időpontja:   2020.12.08. 14:30 óra

A megnyitott/kitöltés alatt álló tesztlapok zárása: 2020.12.08. 15:50 óra

A tesztlap kitöltését 80 perc alatt be kell fejezni, a vizsgára biztosított időkeret lejártakor az oldal zárja a tesztet, és csak az addig kitöltött válaszokat menti el illetve értékeli.

Ezen a napon lesz lehetőség az első vizsganapon elért eredmények esetleges javításra is. A javítási szándék jelzését (az első vizsga esetén 2020. december 07-ig illetve a második esetében december 09-ig), valamint  a felmerült kérdéseket a barka@csongrad.police.hu e-mail címre kérjük megküldeni.


Azoknak a hallgatóknak, akik az Országos Mentőszolgálatnál az általunk kiírt vizsgaidőpontokban önkéntes munkát végeznek lehetőségük van egyéni vizsgázásra az erről szóló határozat/igazolás megküldése utáni egyeztetés alapján.Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály


MI A 112-ES SEGÉLYHÍVÓSZÁM?

A 112 az Európai Unió tagállamainak a nap 24 órájában hívható segélyhívó száma, amelynek hívásával azonnali segítség kapható a készenléti szervektől (Rendőrség, Mentőszolgálat, Katasztrófavédelem). A 112-es segélyhívószámot közel 30 évvel ezelőtt az Európai Unió kezdeményezése alapján hozták létre azzal a céllal, hogy a bajbajutottaknak csak egy segélyhívószámot legyen szükséges megjegyezni függetlenül attól, hogy mentőt, tűzoltót vagy rendőrt szeretnének hívni.

A 112-es segélyhívó szám minden nyilvános, vezetékes és mobiltelefonról ingyenesen hívható. A legtöbb mobiltelefonon a 112-es szám a billentyűzár feloldása nélkül is hívható. Abban az esetben is lehet 112-es hívást kezdeményezni, ha nincs hálózat a mobiltelefonon.


Hol fogadják a 112-es segélyhívást?

Hazánkban Miskolcon és Szombathelyen alakították ki a hívásfogadó központokat, ahol a hívásfogadó operátorok fogadják és szükség esetén onnan továbbítják a bejelentéseket az illetékes, intézkedő készenléti szervek részére.


Segélyhíváskor mit kell mindenképpen elmondani?

 A 112-es segélyhívószám felhívását követően a hívásfogadó központ operátora jelentkezik, aki az alábbi alapinformációkat fogja megkérdezni (a körülmények és a lehetőségek függvényében amennyire lehet nyugodtan, tagoltan és érthetően kell válaszolni):

  • a bejelentő neve, telefonszáma;
  • az esemény helyszíne;
  • mi történt, kinek van szüksége segítségre;
  • az esemény kapcsán felmerül-e valakinél közvetlen életveszély;
  • esetleges sérültek száma, a sérülés(ek) foka;
  • az esemény folyamatban van-e vagy már lezajlott.


Mi történik, ha valaki indokolatlanul felhívja a 112-es segélyhívószámot?

A segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő használata és a valótlan bejelentés is szabálysértésnek minősül és pénzbírság megfizetését vonhatja maga után. Az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, veszélybe sodorva azoknak az életét, akik valóban a rendőrség, mentőszolgálat vagy a katasztrófavédelem segítségére szorulnak.
Rendezvénynaptár

09 Feb Biztonságos Internet Napja

A Safer Internet Day (Biztonságos Internet Napja) alkalmából több mint 100 országban a bűnmegelőzéssel foglalkozó szervezetek hívják fel a figyelmet az internethasználat előnyeire valamint veszélyeire.

24 Dec Karácsony

2020.12.24-25-26.

29 Nov Advent

2020.11.29-2020.12.23.

További események

Hírlevél feliratkozás

A PoliceMail a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság rendszeresen megjelenő információs hírlevele. Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kapj friss információkat, értesülj a legújabb felhívásokról, hirdetményekről, melyek a biztonságodat védik.Videótár


Facebook oldalunk